PC:
Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac:
Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Nyheter

Frivillig Verdal har flyttet til nye lokaler i Konsul Moes Gate 4, samme bygget som Pizzabakeren.
Velkommen :-)

Se under fanen aktiviteter for info og bilder om våre seneste aktiviteter :-)


Frisk start med Frisklivsvenner

Torsdag 30.januar 2014 blåste den første Frisklivsvennturen i gang i den friske vinden! Ove er Frisklivsvenn og leder gruppa på kveldstid. Frisklivsvenn Ada leder gruppa på formiddagen som avslutter med felles lunsj. Dette er eit tilbud som er fast på torsdager, både dagtid og kveldstid. FV samarbeider med Frisklivssentralen om dette pionerprosjektet. Lag og foreninger rundt om i Verdal kan gjerne ta ansvar for ei frisklivsgruppe.

 

 

 

Åpent frivillig forum

Torsdag 14.november  2013 arrangerte Frivillig Verdal det første Åpne Frivilligforumet. Det var bra oppmøte og stort engasjement, så dette lovar godt for eit forum som er tenkt å bli arrangert årlig til inspirasjon, nytte og fornya engasjement! 

Mildrid Holst, leder av Folkeakademiet i Verdal fortalde om deira aktiviteter som for eksempel å ha musikk og kulturarrangement på helsetuna, snakkekafè på Biblioteket og stemmerettsarrangement på SNK. Folkeakademiet er allsidig og sprer profesjonelle kulturarrangement til alle aldersgrupper.

Leksdal Sanitetslag ved leder Lise Tiller  fortalde om deira engasjement og innsats for å samle inn pengar til blant anna helseforskning og no sist til Tyfonofre på Filippinene. Sanitetslaget har positiv sosial betydning for dei som er med, men også for lokalsamfunnet gjennom å for eksempel å stelle til servering på samfunnshuset.

Helseportlaget i Verdal ved Karin Sandstad fortalde ved hjelp av bilder og video på storskjerm om alle deira fysiske aktiviteter som for eksempel bocciaturneringer, svømming og anna trening. Dei har mange aktive medlemmer som får auka sin livskvalitet ved å delta på deira lågterskelaktiviteter.

     Mange frivillige ressursmennesker møtte opp på Frivilligforumet. Nærmast, Ottar 
     Ribe, ein trufast bidragsyter gjennom Frivillig Verdal.

 

Paneldebatt: f.v. Anne Nordskag, styreleder Frivillig Verdal og nestleder i Eldrerådet,Kåre Gaasvik, Aker/Kværner Verdal Pensjonistforening og medlem av Eldrerådet, Anne Kari Haugdal, Kommunalsjef Velferd, Kåre Norum, Leder i Idrettsrådet og Kristin Hildrum, vararordfører i Verdal Kommune.

   Kåre Gaasvik innleia paneldebatten med å snakke om seniorer som ressurs og utfordringen med at det sit mange eldre heime som kvir seg for å komme seg ut og be om hjelp for eksempel. "Vi seniorer må oppsøkes, motiveres og spørres!" sa Gaasvik.

Paneldebatten skapte engasjement blant publikum.  Fleire tema som vart nevnt som å koble seniorer med ungdom til felles nytte og glede vil bli tatt med videre.

2. års studenter ved Hint Teater og media sang og spelte nydelig og underholdende! 

Mangfold til topps 

Lørdag 21.september 2013 var ein mangfoldig gjeng på tur til Stokkvola. Innherred Turlag, Røde Kors N-T, Ekne Sanitetslag, Frivillig Verdal med fleire bidrog til at dette vart ein flott turdag! Ein familie fra Jemen (under) var godt fornøgd!Frivilliglunsj

Frivillig Verdal arrangerte frivilliglunsj der frivillige gjennom FV vart invitert. Det var marsipankake, smørbrød og livlig og fin musikk fra Musikk og Dans gjengen! Takk til alle frivillige som har bidratt i Frivillig Verdal og gitt hjelp til enkeltmennesker!


Suksess for Verdal Unge Sanitetslag  

28.august arrangerte arbeidsgruppa oppstartsmøte på Møllehagen. Det vart ein  trivelig kveld med godt oppmøte og god stemning! Det kan bli mange fine aktiviteter framover der fokuset er å ha det kjekt ilag og inkludere innvandrerkvinner, enslige og andre som vil kunne ha glede av å vera med på sanitetslaget sine aktiviteter som gåturer, matklubb, svømming med meir.


Busstur med VIP-er til Rosenborg kamp

4.august for ein flott gjeng fra Verdal med ein Sende buss til Rosenborg fotballklubb. Alle fikk eit Rosenborgskjerf kvar og stemningen blant pensjonistene og ungdommane var god!  Vel framme fekk vi servert pizza, (sponsa av Eriksson og FRP),omvisning for dei som ville, og flott tribuneplass for å sjå RBK som vant kampen suverent over Sogndal. Det var også ein fin gjeng med ifra Verdal og Verdalsøra bo og helsetun med spesialminibuss for rullestolbrukarar. Dei strålte av glede!
Dette var ein type tur som FV i godt samarbeid med fleire må prøve å få til neste år også! 

 

Sommerglede 2013

Verdal Røde Kors arrangerte båt, kanopadling og fisketur på Innsvatnet. Det var hyggelige timer med bål og grilling av pølser også!Kajakkpadling med Innherred kajakk-klubb. Alle vart blaute og ingen ville slutte å padle!:)

Verdal Jeger og fisk arrangerte eit supert opplegg der barna fikk både torsk, sei og hai på kroken! Krabbeteiner vart også satt ut og krabben vart kokt på bålet. Dagen gjekk fort og barn og voksne hadde ei trivelig stund i lag med mange inntrykk.

Tusen takk til alle som bidrog til Sommerglede denne sommeren!

 

15.000,-fra Fishølet turnforening til tur for barn.

Verdalsmartnan 2013

FV kunne tilby gratis bodplass nokre timer til lag og foreninger i år. Verdal Pensjonistlag, Motorførernes Avholdsforbund, ADHD Verdal/Norge og Team Five takka ja til tilbudet. Det vart fine dagar med gode samtaler med vafler og kaffi fra pensjonistlaget, etiopisk mat fra Team five  og heimelaga havrekjeks fra FV. Det vart også rastafletting og hennamaling fra Team Five. Daglig leder vart dessverre sjuk eit par dager, men organiseringen av boden tok Paula med fleire seg av så det vart godt gjennomført! 

Gunnar på 96 år kom

FV tok bebuer på Stekket på alvor som snakka om at det var lett å kjenna seg ensom, sjølv med mange naboer. FV inviterte alle bebuarar på Stekket til åpent hus på Frivilligsentralen/RK huset på tirsdager og torsdager og Gunnar kom! Han kunne fortelja mykje fra Verdal og om jorbruksdrift i førkrigs og etterkrigstida. Interessant! 

Sunne kommuner

 FV deltok på ein konferanse på HINT Levanger om Sunne kommuner den 30.mai arrangert av Folkehelsekoordinatoren i Innherred m.fl.
 FV hadde ilag med fleire  stand med brosjyrer og ein flott plakat og vi fikk gode og interessante samtaler med både lokale folkehelseengasjerte personer og fra kommuner fra heile landet. Folkehelse er eit viktig tema som må bli implementert i alle kommunale planer, alle institusjoner og som skje i samarbeid mellom offentlig og frivillig sektor. Mulighetene er mange og Frivillig Verdal vil vera med på det!

Besøk av leiaren for Stortinget sin Arbeids -og Sosialkomitè, Robert Eriksson.

Mandag 6.mai kom Robert Eriksson, FRP, med følge, på besøk til Frivilligsentralen. Det vart ein interessant og god samtale kor blant anna engasjementet for at fleire skal ha ein meiningsfull og god kvardag uten byråkratiske hindringar vart drøfta.

I startgropa for eit nytt og ungt sanitetslag.

Frivillig Verdal vart med i arbeidsgruppa for å starte opp eit nytt og ungt sanitetslag i Verdal. Det er med stor optimisme at vi jobber for å få til eit nytt fellesskap som skal vera til glede og gavn for dei som blir med og nærmiljøet for øvrig.

Super start på Familie SMS!

FV leigde Leksdal IL si fine skihytte fredag 15.mars. Der fikk dei som kom (lavkalori:) taco og godt selskap! Vi var tilsammen 21 store og små som kosa oss ute i akebakken og i dei fine skiløypene. Mens sola gjekk ned og laga ein vakker solnedgang bak Volhaugen.

Arrangere FN`s Verdensdag for Psykisk helse i Oktober.

FV deltok på seminar i Steinkjer den 13.mars. Der deltok også ADHD foreningen fra Verdal. Vi skal i sammen planlegge korleis vi kan få til ein skikkelig markering av Verdensdagen sammen med Oppvekstsektoren og andre interesserte.

Bod på Verdalsmartnan 2013.

Verdal Frivilligsentral leiger bod på Verdalsmartnan i år. Der er det mulig for lag og foreninger som er ute i god tid til å stå nokre timer og presentere laget sitt gratis.

                          

                       

    Til minne om kollega Kjersti Vist Heide fra Stjørdal.

 Kjersti inspirerte. Ho hadde ein god glød og pågangsvilje som er sjelden. Ho fikk til mykje gjennom sin tid som daglig leder av Stjørdal Frivilligsentral. Resultata såg vi når vi hadde nettverkssamling i Stjørdal og møtte medarbeiderene der. Takk for alt du var og alt du gav Kjersti! -Marita N.Gustad

 
Vi lyser fred over ditt minne!   

                                         

Prosjekt Rasminnesmerke

Helga 18.-19.mai  blir det markering av at det er 120 år sidan verdalsraset gjekk. På begge sidene av dalen er det rasminnesmerke. Verdal Frivilligsentral har saman med repr.fra Verdal Historielag, Vestvik Reklame og fleire sett på kva som må gjerast for at desse minnesmerka kan bli fine igjen. FV ser på mulighetene i sammen med grunneigarar for å få fjerna noko av skogen som tar utsikta og prøver å få ordna nye skilt og plakater mm.

"Frivillighet er limet i samfunnet."

Dette sa Kulturminister Hadia Tadjik på Konferansen om Frivillighet på Steinkjer den 18.januar, 2013. Fra fleire innelderer kom det tydelig fram kor viktig frivilligheten er. For eksempel tidl.håndballtrener Marit Breivik gav mykje av æra for sin suksess til dei frivillige som gav henne mulighet til å være aktiv og utvikle seg innen ulike idrettsgreiner. Frivilligheten har også gjennom historien vore sentral for å byggje opp det som no er sjølvsagte velferdstjenster som for eksempel helsetjenester og omsorgsarbeid. Lokalsamfunn og Norge som nasjon treng frivilligheten i aller største grad. Og som leder for Frivillighet Norge , Birgitte Brekke sa, så er det viktig at kommunene og staten har ein god frivilligpolitikk. Dette har Verdal Frivilligsentral saman med den lokale prosjektgruppa bidratt til gjennom Frivilligplan for Verdal. Og så gjenstår utfordringene videre.

Interkulturell familiekveld

Flyktningeguidekoordinatoren, Verdal Røde Kors og Verdal Frivilligsentralen arrangerte familiekveld for innvandrerer og andre interesserte på Røde Kors huset. Noen malte fine julebilder, barna fikk gaver og gevinster ble trekt. Grønnsakssuppa og mandelkjernepuddingen falt i smak. Det var fullt hus og god stemning!Gjensidigestiftelsen støttet arrangementet. N-T Røde Kors hadde søkt om midlene.

Ny brosjyre: Bry dæ og gle dæ!

Frivilligsentralen har i samarbeid med enhetsledere i Helse og Omsorg gitt ut en brosjyre fra Frivilligsentralen som skal deles ut til brukerer av helse og omsorgstjenestene.  Brosjyren fokuserer på at en kan  melde fra om behov for litt ekstra bistand til noe for eksempel litt praktisk hjelp.  En får også anledning til å melde ifra om at en ønsker å gjøre en frivillig innsats for noen.
Tiltaket er også et samarbeid med frivillige organisasjoner.
Du kan laste ned brosjyren nedenfor.

Forum med fokus på mental helse.

Årets Verdensdag for psykisk helse ble markert på Frivilligsentralen den 10.oktober. Innleder var gjester fra Mental Helse i Levanger og daglig leder i Frisklivssentralen i Verdal. Slagordet for verdensdagen var : Vær med. Spre kunnskap. Snakk sammen. 
Etter dette møtet ble det etablert et forum som møtes nesten hver torsdag på dagtid mellom kl.11.00 og 14.00.  Forumet arrangerer Åpen Mikrofon noen ganger på kveldstid. Første gang blir torsdag 29.november kl.19.30 til ca kl.22.00.

T-A,11.10.12:Sykefravær som følge av  psykiske lidelser.  Legemeldt sykefravær knyttet til psykiske lidelser har økt med 20 % i Norge på de tolv årene fra 2000 til 2011. I Nord-Trøndelag er økningen på 39% Lettere psykiskel lidelser er hovedårsaken til økningen, med 145% økning i Norge og 184 % i Nord-Trøndelag.

Paneldebatt om mangfold og inkludering.

Verdal Frivilligsentral vart invitert til å delta i ein paneldebatt den 2.oktober i regi av Rådet for likestilling av funksjonshemma sammen med Styggdal Teaterlag, Kalle Garlie og ein repr. fra SNK . Temaet var korleis frivillige organisasjoner inkluderer funksjonshemma eller korleis ein kan bli flinkere til det.
Verdal Frivilligplan(sjå under) gir fleire forslag til korleis dette kan skje. Og Verdal Frivilligsentral jobber med temaet inkludering i det daglige.

 

KiD kurs, Kurs i mestring av depresjon

Daglig leder i Verdal Frivilligsentral var kursleder for KiD-kurset kvar mandag i åtte veker hausten 2012. Anne-Eli Kjesbu, spesialsykepleier i psykiatri var koleder.Dette var  eit samarbeid mellom psykisk helsetjeneste i Verdal Kommune, Verdal Frivilligsentral og den nyetablerte Frisklivssentralen.
Det er stort behov for forebyggende helsearbeid både innanfor den mentale og den fysiske helsa! Verdal Frivilligsentral vil på ulike måter bidra til å møte desse behova. 

 

Mangfold til topps

Den 15.september arrangerte frivilligsentralen sammen med Flyktingeguidekoordiantoren/Røde Kors og Innherred Turlag (DNT) tur til Stokkvola i Åsen. Frivilligsentralen serverte boller ved Gapahuken sammen med IT som serverte kaffi og saft. Det ble en hyggelig møteplass før siste oppstigning til toppen der det be utsikt og sang.  We Are The World ble sunget på toppen. Det kom bra med folk, særlig fra asylmottaket på Steinkjer og stemningen var god på tross av et noe surt vær.

Eritreiske menn fikk opplæring i skigardbygging

Kidane og Amanua vart med Verdal Frivilligsentral til Egge Museum der nokre pensjonister bygde skigard. Dei unge mennene fikk god opplæring i denne tradisjonelle  måten å gjerda inn beitene og markene på.
Kidane jobba som snekker i heimlandet og bygde saman med Amanua og pensjonistene raskt opp nokre meter med skigard.
Tanken var at denne kompetansen kunne nyttast på museet på Stiklestad der det er behov for nye skigarder.
 Dette lukkast ikkje i første omgang, men vi håper på ein ny sjanse til våren og sommaren 2013.

Ny benk ved Olskjelda i Sul

Verdal Rotary ved primus motor Oddbjørn Berg har frakta den fraskrudde benken tur-retur Sul-Verdal og pussa opp den gamle benken og bordet som høyrer heime ved Olskjelda. Det vart eit flott resultat! (Sjå bildet på framsida.)

Når det  grønest i bakkar og lier er det vel verdt å ta med ein termos og nistepakke dit og nyte utsikten og freden der ved Verdal sitt gamle og flotte kulturminne!

 

Ny Gapahuk i Vuku

Gratulerer med ny gapahuk i Vuku! Den er solid bygd av medlemmer av pensjonistlaget i Vuku. Ein finn den om ein går frå kyrkjegarden ved muren og mot elva. Der kan det anbefalast å ta ein tur!
Verdal Frivilligsentral vart invitert til innviinga den 8.august. Der fikk vi rømmegraut, kaffi med meir i solskin og trivelig lag. (sjå bilder nederst)
Pensjonistlaget i Vuku har på kort tid fått mange medlemmer og aktivitetene i deira regi er populære! 
Og bak dette står eldsjeler, og frivillig arbeidende menn og kvinner.

Sommerglede 2012

Barna fikk fire fine sommerglededager i regi av Verdal frivilligsentral, frivillige og frivillige organisasjoner og med støtte fra Gjensidigestiftelsen. Tusen takk!  Først i Namsskogan familiepark i solskin og varme med lek, og spennende dyr mm. Så sammen med Verdal Røde Kors ved Innsvatnet med fisking, padling og klatring i fine omgivelser.  Innherred kajakk-klubb tok seg av den neste dagen med aktiviteter i Havfrueparken og opplæring i kajakkpadling. Dette var spennende! Og den siste dagen tok Gammeldansens venner barna med på busstur til Trondheim. Først på Lerkendal der de fikk omvisning av en kjentmann med mange historier å fortelle. Inni brakka dukka Gøran Sørloth opp og fortalte litt fra sin fotball karriere. Så vart det signering på klær og i bøker av A-lagsspillere , pizza , brus og et Rosenborgbanner til å ta med på kamp. Etterpå ble det tid til en tur på Sverresborg museum der de hadde en svært barnevennlig og spennende utstilling om liv og leker gjennom siste århundre. Noen ble også med til gården og fikk hoppe i høyet på låven. Og vi avslutta besøket der med en is. På hjemturen ble det etterhvert stille i bussen..:)

Det skjer noko ved Olskjelda

Verdal Frivilligsentral har fått den gleda av å leia prosjektet med å utarbeida ein plan for å gjera Olskjelda meir attraktiv og tilgjengeleg. Verdal Rotary bidreg med frivillig arbeid der, i første omgang å pusse opp benk, bord og skilt.
Ein plan vert utarbeida, teikna og sendt til fylkesarkeologen. Fylkesarkelogoen, NTE, Verdal Kulturtjeneste, Verdal Rotary og lokalbefolkningen fra Sul var representert på befaringen som foregjekk ved Olskjelda den 28.juni. Fylkesarkeologen stiller seg svært positiv til planene.
Så at noko kjem til å bli gjort med staden i løpet av dette året og neste år er særs truleg! Følg med!

Sveising på Statement 2012

Frivilligsentralen fikk bidra under Statement i Sul i år sammen med Aker pensjonistforening og lederen der, Einar Johannessen. Einar gav kyndig veiledning for ungdommene i kunsten å sveise og det var en populær aktivitet så det vart lite pause på pensjonisten.
 De som deltok fikk ett termokrus  hver som var sponset av Kværner Verdal med logoene til Kværner og Verdal Frivilligsentral på. De var veldig fine og utarbeidet av WOW reklame.
Arrangementet for ungdommene er veldig bra og gir et veldig godt alternativ til andre sammenkomster på 16.mai!

Suksessen fortsetter!

Musikk og Dans har utviklet seg til å bli et populært trivselstiltak. Onsdag 29.februar ble Paviljongen fyllt av spreke, sosiale og danseglade godt voksne mennesker.
Det blir derfor Musikk og Dans siste onsdag i mars også. 

 

 

 

Informasjonsbrev  ut til lag og foreninger.

Lag og foreninger som er registrert med kontaktperson/leder har fått tilsendt eit informasjonsbrev fra Verdal Frivilligsentral gjennom e-post eller pr.post. Om de ikkje har mottatt, men ynskjer eit, er det berre å lasta det ned fra nederst på denne sida!

 

Suksess med Musikk og Dans!

Onsdag 18.januar arrangerte Frivilligsentralen Musikk og Dans i Paviljongen på Verdal Stadion. Det vart ein veldig god stemnings-  og varmeutvikling! Det var tydelig at folk hadde det trivelig! All dansinga varma opp rommet og menneskene i det.

Dette arrangementet blir sannsynligvis eit fast månedlig arrangement den siste onsdagen i kvar måned. Spesiell takk til Anne og Bjarne som er drivkrafta bak, til Kjell og Ottar som er altmuligmenn og til bandet som spela fin musikk å danse til!

Lunsj og musikk for frivillige.

Frivillige som Verdal Frivilligsentral og Flyktningeguidekoordinatoren har samarbeidet med i høst fikk invitasjon til julelunsj lørdag 10.desember. Medlemmer fra musikkfamilien Larsen spilte norsk tradisjonsmusikk til glede for store og små! 

Det var flere inviterte som ikke kunne komme bl.a pga sykdom. Men det var en fin gjeng som var samla! De har på ulike måter bidratt som frivillige. Noen har stilt opp for eldre som trengte hjelp til hagearbeid, flytting, følge til lege med mer. Noen har deltatt i debattgruppe og i andre aktiviteter. Noen har vært med i styret for Verdal Frivilligsentral.
Alle trengs på laget! Takk for innsatsen i året som gikk!

Frivillighetsdagen 5.desember

Frivillighetsdagen ble markert på Verdal Frivilligsentral med enkel servering og hyggelig samvær. 

Til neste år er det ønskelig å få til en tydeligere markering av det frivillige arbeidet i Verdal i samarbeid med frivillige organisasjoner.

Musikk og dans

Torsdag den 24.november arrangerte Verdal Frivilligsentral sammen med de to ildsjelene, Anne E.Nordskag og Bjarne Kråkvik, et sosialt arrangement med levende musikk og mulighet for dans i paviljongen på Verdal stadion.  Det ble en hyggelig kveld for de som kom!
Dette er en fin mulighet for å komme seg ut om en er 55 +, liker dansbandmusikk, og en liker å danse eller bare ta en prat og en kopp kaffi eller fire.
Om flere kommer neste gang, kan tilbudet videreføres!
Neste gang blir onsdag 18. januar kl.18.00.

Infomøter om selvhjelpsforståelse.

Onsdag 23.november ble det avholdt informasjonsmøter om selvhjelp. På møtet på dagtid på Verdal Hotell var det ni deltagere som deltok i diskusjonen om temaet. Det var deltakere fra psykisk helse og omsorgsarbeid, en politiker fra Verdal KrF og en enhetsleder fra Verdal kommune. Verdal frivilligsentral sammen med Vårres brukerstyrte senter og noen til, skal utvikle og gi ut en lokal brosjyre om Selvhjelpsarbeid. 

Verdal Frivilligplan for 2012-2015

Verdal Frivilligsentral fikk i oppdrag å lede prosjektgruppa for utarbeiding av en Frivilligplan for Verdal. 

Den har vært ute på høring i  høst og er politisk behandla og vedtatt. 

Hensikten med planen er i hovedsak å få til mer samarbeid mellom offentlig og frivillig sektor for å i større grad kunne inkludere flere mennesker i sosiale og fysiske aktiviteter.

Plandokumentet finner du her. Ellers så ligger den under nyhetsarkiv på http://www.verdal.kommune.no/ og i papirformat på servicekontoret og frivilligsentralen.

Frivilligsentralen ønsker kritiske, positive og konstruktive innspill på frivilligplanen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verdal Frivilligplan

HØSTGLEDE :-)